Általános szerződési feltételek

A jelen ÁSZF tartalmazza a Little Fires | Könyves Gyertyák (továbbiakban Webáruház) használatának feltételeit az alábbiak szerint:

A Webáruház címe:
https://www.littlefires.hu/

A webáruház üzemeltetőjének (továbbiakban Szolgáltató) adatai:
Cégnév: Müller-Váczi Lívia e.v.
Székhely címe: 7632 Pécs, Tildy Zoltán utca 5. Fsz. 2.
Nyilvántartási szám: 52572661
Adószám: 69013476-1-22
E-mail cím: littlefirescandles@gmail.com

Az általános szerződési feltételek elfogadása
1. A regisztráció illetve vásárlás során (mindkét esetben) a felhasználó, ha a Webáruház szolgáltatásait igénybe kívánja venni, akkor köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit, amit az űrlapon található jelölő négyzet kiválasztásával tehet meg. Az ÁSZF feltételeinek elfogadása esetén a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre az Szolgáltató és a Webáruház felhasználója között.
2. Ha a felhasználó az ÁSZF feltételeit nem fogadja el, akkor nem veheti igénybe a Webáruház szolgáltatásait. Nem regisztrálhat és nem küldhet megrendelést sem.

A megrendelés lépései:
1. A regisztráció menete
A felhasználónak lehetősége van a webshopon regsiztrálni, és a saját felhasználói fiókjába belépni. Felhasználói fiók létrehozható a https://www.littlefires.hu/fiokom/edit-account/ ldalon, illetve a pénztránál fizetés során.
2. A kosár használata
Felhasználók a Kosárba tudják helyezni a termékoldalról a termékeket. A Kosár oldalon módosítható a termékek darabszáma, illetve törölhetők a termékek a kosárból. A Kosár oldalon van lehetőség kupon beváltására is, amely esetben a Kosár értéke a kuponnal módosul. A szállítási mód kiválasztása után a Pénztér oldalon folytatódik a vásárlási folyamat.
3. A megrendelés összeállítása
A megrendelés összeállítása után a Pénztár oldalon folytatódik a vásárlási folyamat. A pénztár oldalon a rendelés összetétele nem módosítható, de a megrendelés el nem küldéséig a Kosár oldalon még lehet módosítani.
A pénztár oldalon az alábbi kötelező mezők kitöltésével lehet elküldeni a megrendelést:

Keresztnév
Vezetéknév
Ország
Utca, házszám
Város
Irányítószám
Telefonszám
E-mail cím

Kitölthető, de nem kötelező mezők:

Cégnév
Más szállítási cím
Állam / megye
Melyik Foxpost automatába kéred a csomagod?

A pénztár oldalon van lehetőség a fizetési mód kiválasztására:

Lehetséges fizetési módok

  • Személyesen, készpénzben az áru átvételével egyidejűleg. A személyes átvétel csak Pécs területén belül vehető igénybe.
  • Banki átutalás (előre utalás) a 10701214-71006965-51100005 bankszámlaszámra.
  • PayPal (előre fizetés) a littlefirescandles@gmail.com PayPal fiókra vagy bankkártyával a PayPal rendszerén keresztül. A bankkártya adatokat nem kapjuk meg.
  • Utánvétellel készpénzben a futárnak a csomag átvételekor házhozszállítás esetén, vagy bankkártyával az automatánál csomagautomatába történő szállítás esetén.
  • Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

A Pénztár oldalon az adatkezelési tájékoztató elfogadásával lehet a megrendelést elküldeni.

4. Az adatbeviteli hibák ellenőrzésének és javításának módja
Az adatbeviteli hibákat a rendszer pirossal jelöli, azokat a továbblépéshez módosítani kell.

5. A megrendelés elküldése
A Paypal és Barion fizetési módok esetében a megrendelés elküldése után a felhasználó a fizetési oldalra jut, ahol megteheti a fizetést. Az utánvétel, személyes átvételi és banki előreutalás esetén a megerősítő képernyőn a megrendelése összefoglalását látja.
6. A megrendelés visszaigazolása
A megrendeléskor a felhasználó e-mail megerősítést kap a vásárláskor, a fizetési státusz módosulásakor, a feldolgozottság állapotának változásakor, illetve a teljesítéskor.

Az adásvételi szerződés létrejötte:
1. Ha a felhasználó megrendelést küld a Webáruház oldalain, és a szolgáltató a megrendelést e-mailben visszaigazolja adásvételi szerződés jön létre a vásárló (felhasználó) és a szolgáltató között. (Ha a megrendelés megérkezését visszaigazoló e-mail a vásárlóhoz 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, nem köteles a megrendelt terméket megvenni, a szolgáltatást igénybe venni.)
2. A felhasználó elfogadja, hogy az ily módon kötött szerződés írásban megkötöttnek minősül, és arra Magyarország joga irányadó. A szerződésre a jelen ÁSZF rendelkezései vonatkoznak.
3. A szerződés magyar nyelven jön létre, a Webáruház elektronikus formában, automatikusan tárolja. A felhasználó számára a Webáruházba történő bejelentkezés után hozzáférhető. Annak tartalmát elolvashatja, mentheti vagy kinyomtathatja.

A termék lényeges tulajdonságai
A termék lényeges tulajdonságait a felhasználók megtekinthetik a termékek bemutató oldalain.

Árak
A Webáruházban közzétett termékek alanyi adómentesek, az árak nem tartalmazzák a házhoz szállítás költségeit, ezeket a megrendelő felületen tudják hozzáadni a megrendeléshez.

Kiszállítás, személyes átvétel
1. A szállítási határidők a termékek bemutató oldalain olvashatók. Mivel a termékek rendelésre készülnek ezért a termékek elkészítésének jellege ideje miatt a kiszállításig 3-4 nap is eltelhet.
2. A termékek kiszállítását a szolgáltató a vásárlóval egyeztetett időpontban végzi.
3. A vásárló köteles a kiszállítás (vagy személyes átvétel) időpontjában a csomag sértetlenségét ellenőrizni. Sérült csomagolás esetén a hibát a helyszínen jegyzőkönyvben kell rögzíteni.

Lehetséges fizetési módok
1. Személyesen, készpénzben az áru átvételével egyidejűleg. A személyes átvétel csak Pécs területén belül vehető igénybe.
2. Banki átutalás (előre utalás) a 10701214-71006965-51100005 bankszámlaszámra.
3. PayPal (előre fizetés) a littlefirescandles@gmail.com PayPal fiókra vagy bankkártyával a PayPal rendszerén keresztül. A bankkártya adatokat nem kapjuk meg.
4. Utánvétellel készpénzben a futárnak a csomag átvételekor házhozszállítás esetén, vagy bankkártyával az automatánál csomagautomatába történő szállítás esetén.
5. Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

Számlázás
A vásárlásról papír alapú számlát állítunk ki, amelyet a termékkel együtt küldünk. Az árak alanyi adómentesek.

Elállási jog

Felhívjuk a Felhasználók figyelmét, hogy az elállási jogot a Szolgáltató elérhetőségein gyakorolhatják.

Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Jelen tájékoztató hiányában jogosult Fogyasztó 1 év elteltéig gyakorolni az elállási jogát.

Az elállási jog gyakorlására nyitva álló idő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Fogyasztó, vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.

Fogyasztó a szerződés megkötésének napja, és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.

A termék visszaküldésének költségét a fogyasztónak kell viselnie, a Szolgáltató nem vállalta e költség viselését.

Az elállási jog gyakorlása esetén a Fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, Szolgáltató azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.

Nem illeti meg az elállási jog Fogyasztót olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak.

Szolgáltató a termék visszaérkezését/vagy az elállási nyilatkozat megérkezését követően a fenti jogszabályok értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatéríti a kifizetett összeget a Fogyasztó részére, beleértve a szállítási díjat is.

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

Fogyasztó köteles az árukat indokolatlan késedelem nélkül, de a szerződéstől való elállására vonatkozó értesítés megküldésétől számított 14 napnál semmiféleképpen sem később visszaküldeni a Szolgáltató részére.

Fogyasztónak írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot megküldenie 14 napon belül.

Fogyasztó akkor tartja be a határidőt, ha a 14 napos időszak letelte előtt visszaküldi a termék(eke)t.

A Szolgáltató nem köteles a Fogyasztó része megtéríteni azon többletköltségeket, amely a Szolgáltató által felkínált legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő szállítási mód választásából adódik.

Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre az árukban bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az az áruk jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükségestől eltérő kezelés miatt következett be.

A visszatérítést Szolgáltató mindaddig visszatarthatja, amíg vissza nem kapta az áru(ka)t.

Amennyiben Fogyasztó élni szeretne elállási jogával, annak jelzését megteheti a Szolgáltató elérhetőségeinek valamelyikén írásban (akár az elállási nyilatkozatminta kitöltésével, mely letölthető innen: https://www.littlefires.hu/elallasi-nyilatkozat/ . Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén ajánlott küldeményként, csomagként való jelzést fogad el a Szolgáltató. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttathatja vissza Fogyasztó a Szolgáltató részére. Portósan feladott csomagot nem vesz át a Szolgáltató.

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet itt érhető el.

Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelve itt érhető el.

Fogyasztó egyéb panaszával is megkeresheti Szolgáltatót a jelen Szabályzatban található elérhetőségeken.

Az elállási jog csak a Polgári Törvénykönyv szerinti fogyasztónak minősülő Felhasználókat illeti meg.

Az elállási jog nem illeti meg a vállalkozást, azaz az olyan személyt, aki a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében jár el.